Eld&Vatten – Under Ytan

Modellen på dagens bild heter Emma. Under åren har hon mest råkat fastna på bild då och då när jag släpat runt på kameran, men jag har aldrig haft uppdraget att fota just henne. Hon är som jag, lite kameraskygg och vill ha kontroll över slutprodukten själv.

Så det kändes otroligt roligt att hon svarade ja när jag frågade henne om hon ville vara med i Eld&Vatten och att jag äntligen kunde få plåta henne. Hon hade en konkret idé som hade kunnat vara ännu mer galen då hon var fullt beredd att byta badkaret mot den lokala badsjön i Hästveda.

Jag övertalade henne att välja ett badkar inomhus istället.

 

Submerged. Nikon D7000, Nikon 50 mm. Ringblixt. ISO 200. 18125 sekund. f/2.5.
Submerged.
Nikon D7000, Nikon 50 mm. Ringblixt. ISO 200. 1/125 sekund. f/2.5.

 

Och hur gick Emmas tankar före och efter hon fick se bilden?

”När jag blev tillfrågad kickade min självbevarelsedrift in och jag ville säga nej. Jag är väldigt obekväm framför kameran och tycker inte alls om att bli fotograferad. Sen kände jag att jag måste komma över det där och såg det som en rolig utmaning istället. Jag var inte helt bekväm och hade jag inte känt Åsa sedan tidigare så hade jag absolut inte vågat.

Innan jag fick se bilden var jag jättenervös, jag tänkte att det nog vore bättre att slippa se den och helt enkelt ignorera att det någonsin hänt.

Efteråt fick jag en wow-känsla i hela kroppen, jag vågade! Och det blev ingen katastrof! Jag är galet nöjd med bilden och stolt över att jag gick utanför min bekvämlighetszon som jag kämpat så länge för att hålla mig i.”

 

I nästa inlägg ska ni få träffa Madde, och hon och jag har tillsammans skapat en mörk men intensiv bild.

På återseende.