Eld&Vatten – The Candle Queen

Dagens modell har ni aldrig sett på bild i bloggen, men jag har fotat hennes barn vid flera tillfällen, bland annat fick vi till härliga höstbilder för ett par månader sedan, ni kan kika här.

När jag frågade Madde om hon ville vara med i Eld&Vatten så trodde hon därför att det var barnen som återigen skulle vara med. Någon dag innan insåg hon dock att det var henne själv det gällde men hon gaskade upp sig och backade inte ur åtminstone.

Bilden är tagen inomhus, hemma hos mig, jag har valt att bara låta lite ynka sidoljus från fönstret anas och resten av ljussättningen kommer från blockljuset i Maddes hand. Hennes fantastiska långa hår blir en naturlig inramning som lyckas både dölja och framhäva ansiktet på samma gång och jag kan avslöja att detta är en av de absolut första bilderna jag tog på henne – så efter cirka 20 sekunder så satt bilden där.

 

Hemligheten är att hålla kvar gnistan. Nikon D7000. Nikon 50 mm. ISO 640. 1/80 sekund. f/2.0.
Hemligheten är att hålla kvar gnistan.
Nikon D7000. Nikon 50 mm. ISO 640. 1/80 sekund. f/2.0.

 

Ljus har en stor betydelse för henne, hon berättade innan fototillfället att hon tänder levande ljus så ofta tillfälle ges. Jag valde att låta lågan hotas av ett vattenglas, där en droppe är ytterst nära att lämna glaset och döda lågan, hade ni sett hela bildserien så hade ni även fått se hur detta också hände.

Och Madde själv, hur tänker hon om fotoprojektet?

”Spännande, kreativt och svårt. Råkade ju missuppfatta uppgiften först. Men eld står mig varmt om hjärtat: brasor, ljus och lyktor ger en lugnande och mysig atmosfär.

Gillade konceptet med bilden. Att släcka en låga är inte alltid negativt. Man håller ju kvar gnistan.”

Morgondagens bild blir något alldeles extra, ni ska få träffa en superkvinna som utmanade sig själv och gick riktigt långt för bildens skull. Längre än vad jag någonsin skulle kunnat göra. Jag ryser bara jag tänker på det. Det blir vatten, mycket vatten.

På återseende.