Eld&Vatten – Den Glödande Blicken

Det har blivit dags för del 6 av Eld&Vatten och dagens bild fotograferade jag vid Dalsjön i Bjärnum. Jag säger vid, för jag satt på land bredvid en gammal ogräsbevuxen brygga. Jenny, dagens modell, var inte så mycket vid sjön. Utan snarare i sjön. I vattnet alltså. I december. Och med kläder på.

Hennes tankar om vatten och eld när bilden var på planeringsstadiet, var om att eld för henne symboliserar styrka och att hon tänker på själva elementet när hon associerar till vatten.

Vi diskuterade lite fram och tillbaka innan hon klev i vattnet och kom överens om att låta hennes ansiktsuttryck visa på orubblig styrka, det ord som eld alltså är för henne.

Jag vet inte hur kallt det var i vattnet. Men jag vet att hon inte kunde stå på den dyiga bottnen utan fick trampa vatten och jag sneglade då och då på frälsarkransen som hängde där bredvid bryggan och repeterade i tankarna allt jag någonsin lärt mig om livräddning och HLR.

Bilden… Jag är supernöjd. Den gamla gistna bryggan med okända växter som kämpat sig igenom springorna i brädorna. Jennys blick, inte förbannad, men så stark och så orubblig, trots att hon fryser och eventuellt börjar tappa känseln i benen.

Vilken kvinna!

 

Styrka. Nikon D7000. Tamron 18-200 mm. ISO 320. 1/100 sekund. f/6.3
Styrka. 
Nikon D7000. Tamron 18-200 mm. ISO 320. 1/100 sekund. f/6.3

 

Vad säger Jenny själv?

”När jag blev tillfrågad kände jag mig stolt och samtidigt extremt obekväm, det där med att bli fotograferad är egentligen inte min sak. Men jag tvekade faktiskt aldrig på att ställa upp, ska jag bli fotograferad är det av Åsa. Efter mycket tänkande landade jag i att jag ville ha en bild som visar den styrka som både eld & vatten representerar för mig. Den slutgiltiga bilden ger mig det, den ger mig en känsla av den styrka & dragningskraft som finns i både vatten & eld.”

 

Imorgon får ni träffa Mari, vi har tillsammans skapat en väldigt symbolisk bild.

På återseende.