Eld&Vatten – Brinnande kvinnor

Dagens bild ger mig lite gåshud.

Mari är en sådan där kvinna som inte fogar sig i ledet, som inte håller tyst och som vägrar låta sig trampas på. Hon hade redan innan fotograferingen en ganska klar bild över hur hon ville att slutresultatet skulle bli och vi finslipade bara några detaljer precis innan.

Allt klaffar i den här bilden, skärpan ligger exakt rätt på hennes ansikte, vattnet är fryst i sin våldsamma rörelse, Maris ansiktsuttryck visar på kamp och de två bleka eldarna i hennes hand står emot kraften som slår ner ovanifrån. Och några omtagningar var det såklart inte frågan om.

Detta är enda gången i projektet som en tredje person varit involverad just när bilden togs – för att kunna få fram explosiviteten i vattnets framfart behövdes ju någon som hällde och tack och lov ställde en familjemedlem upp på att tömma en hink vatten över huvudet på Mari.

 

Girl On Fire. Nikon D7000, Nikon 50 mm. ISO 250. 1/640 sekund. f/2.2.
Girl On Fire.
Nikon D7000, Nikon 50 mm. ISO 250. 1/640 sekund. f/2.2.

 

Mari förklarar sin tanke bakom bilden:

”När Åsa frågade tyckte jag att det lät jätteroligt! Jag gillar när det händer grejer och visste ganska direkt att jag ville ha vatten som rör sig i bilden. Fick sedan Alicia Keys ”Girl on Fire” i huvudet och tänkte mycket på hur ”kvinnor som brinner” blir obekväma… Bilden kom att handla om att hålla lågan vid liv och inte låta sig släckas… Jag älskar den verkligen! Den är vacker och den står för något som är viktigt för mig.”

Imorgon får ni träffa en kvinna bakom glas.

På återseende.