Eld&Vatten – På Andra Sidan Fönstret

I dag ska ni få träffa Linda. Våra yngsta barn har i princip följts åt genom livet och eftersom jag ofta släpar runt på en kamera så har även Linda råkat hamna på bild vid några tillfällen – dock alltid i sällskap av dottern.

Men den här gången ville jag fotografera endast Linda och när jag kikade på de olika bilderna i datorn efteråt så var jag som den klassiska åsnan som irrar runt mellan två hötappar. Till slut bestämde jag mig för en bild där ansiktet är dolt i skugga och där kontrasterna mot det ljusa håret förstärker en känsla av mystik.

Bilden är tagen genom en fönsterruta som sprayats med vatten. Det finns både en kyla i bilden (modellen står på utsidan av glaset) i det lite kalla ljuset och en aning om värme från de tända ljusen. Handen mot fönsterrutan ger mig intryck av styrka och bestämdhet.

 

Behind Glass. Nikon D7000, Nikon 50 mm. ISO 250. 1/160 sekund. f/2.2.
Behind Glass.
Nikon D7000, Nikon 50 mm. ISO 250. 1/160 sekund. f/2.2.

 

Vad säger modellen själv?

”Min första tanke var att jag inte vill vara med på bild i bloggen. Men så tänkte jag att Åsa är duktig och kan skapa en häftig bild. Motivet kom jag på direkt med en regnig fönsterruta och att det skulle vara eld också missade jag så det löste sig precis innan.  Jag blev jättenöjd med bilden.”

 

Imorgon ska ni få se en bild på en kvinna som återvänder till sin barndomsby, och gör så med lite dubbla känslor.

På återseende.