Det viktiga brandskyddet

Som ni såg i förra inlägget så var det brandingenjören Jimmie som hade fotografen i hasorna under måndagen. Det var inte bara frukost och blåljuskörning som hanns med utan jag hängde även på Jimmie när han var ute i ett tillsynsärende. Ni har tidigare kunnat följa med Ulf på brandtillsyn hos turistbyrån, idag handlar det om en hyresfastighet i centrala Osby.

Huset ifråga  är ganska välkänt bland byns invånare och har figurerat flitigt i media, bland annat i den här artikeln.

DSC_8846

 

DSC_8848

 

DSC_8856

 

DSC_8859

 

Han uttalar sig inte om just den här fastigheten men vill trycka på det där med vikten av ett bra brandskydd generellt.

– Det är jätteviktigt att man underhåller gamla hus och uppdaterar brandskyddet när man kan. Idag är vi vana vid, och har rätt att förvänta oss, ett bättre brandskydd för personsäkerheten än vad som gällde för 100 år sen. Grundregeln är att man ska kunna sätta sig i säkerhet om det brinner hos grannen innan branden kommer in till en.

På återseende.