Feelings 2016 – Madde

Premiären av Feelings 2016 gick ju bra – så roligt att så många hittade hit. Tack!

Nu ska jag avslöja en liten hemlighet, det blir att blotta sig själv lite. Det är ju såhär att de flesta som jag plåtar brukar berätta hur nervösa de är, särskilt när det är den här typen av fotografering där modellen är ensam framför kameran.

Men det är faktiskt som så att även jag är nervös (johoo – jag lovar): jag är angelägen om att få till en bra bild och det kräver ju en del även av mig då den som ska fotas ger mig ett tema och sedan klurar jag på en bild i fantasin. Själva förverkligandet är både lite stressigt och förväntansfullt – blir resultatet likadant på riktigt som inne i mitt huvud?

Idag ska ni få träffa Madde igen, hon var ju en av de som ställde upp i Eld&Vatten och då blev det en extrem närbild med ett ljus som lyste upp ansiktet. Ikväll, alltså alldeles nyss, utnyttjade vi junis milda kvällsljus och porträtterade Maddes känsla. Eller vi ska kanske säga känslor: här blev det två olika i samma bild: Lust och Smärta.

Såhär förklarar Madde: Jag frågade min man vilken känsla som kan passa in på mig. Han svarade snabbt ”lust” – då tänkte han på min vilja och lust till att prova nya saker (mat, resor, jobb, uppgifter). Och ja, lusten finns i att upptäcka nya möjligheter och människor. De gäller bara att sortera bort den smärtsamma biten… det negativa! 

 

Lust och Smärta.  Passion And Pain. Nikon D7000. Nikon 50 mm. ISO 160. 1/200 sekund. f2.8.
Lust och Smärta.
Passion And Pain.
Nikon D7000. Nikon 50 mm. ISO 160. 1/200 sekund. f2.8.

 

Jag valde att försöka visa upptäckarlusten, passionen att testa nytt, genom att placera Madde med en hög olika slags matlagningsböcker framför sig och med boken ”Does anything eat wasps? And 101 other questions”, där vetenskap och humor blandas i vetgirig anda, uppslagen framför sig.

Samtidigt greppar hon tre rejäla och rostiga spikar – smärtan.

En egentligen enkel bild som jag tycker säger ganska mycket.

På återseende.