Feelings 2016 – Elinor

I dag handlar det om oräddhet.

Om att våga.

Bilden nedan är tagen på Hästveda Marknad, i ett gytter av hög skrällpop, svischande karuseller med åtföljande människoskrik. Som det är på ett tivoli liksom. Speglingen i solglasögonen visar den värsta åkgrejen – Det är högt, det är upp och ner och det är snabbt. Kräkvarning och eventuellt dödsångest i en förfärligt hisnande mix.

Jag använde åkattraktionen som en symbol för att våga. Det lilla, lilla leendet på Elinors läppar när hon tittar på de stackare som just nu kastas runt högt uppe i himlen. Jag ser en kvinna som vågar testa, som är kapabel att ta sig an en utmaning.

 

Oräddhet/Fearlessness Nikon D7000. Nikon 35 mm. ISO 100. 1/640 sekund. f/13
Oräddhet/Fearlessness
Nikon D7000. Nikon 35 mm. ISO 100. 1/640 sekund. f/13

 

Elinor säger så här:

När jag blev tillfrågad om denna fotoserie blev jag nyfiken på hur mina vänner skulle beskriva mig och återkommande svar som jag fick var just orädd. Först blev jag  överraskad men efter lite eftertanke kan jag inte annat än att hålla med. Orädd kan man vara på olika nivåer och jag inte är rädd för att lämna min trygghetszon. Ett tydligt exempel på nivåskillnader är att jag inte är rädd för att prova nya saker samtidigt som jag sällan tvekar på att bjuda på mig själv på ett personligt plan. Här är jag, take it or leave it.

 

På återseende.