Fantastiskt!

DSC_6079

 

Du är fantastisk.

Ja, precis – du. Du som läste inlägget förra veckan om livsfarligt trafikbeteende på olycksplats och som tog dig tid att dela.

Vilken spridning inlägget fick och här sitter en bloggfotograf med en uppsjö av känslor: chock, glädje och lätt förvirring. Men också förhoppning.

Förhoppning om att kanske någon person läste inlägget och nästa gång kommer att tänka efter före, sänka farten om det finns folk på vägen, respektera avspärrningar och kanske därmed rädda liv. Visserligen lever jag inte i någon rosa fluffvärld och tror att ett blogginlägg hos en skånsk tidning kan förändra världen men tänk om den där enda personen saktar ner farten, och på så vis undviker att köra på en brandman? Det räcker faktiskt.

 

DSC_2741

 

DSC_4752

 

DSC_6213

 

DSC_4369

 

DSC_5337

 

Jag tycker personligen att det finns en enda hastighet som gäller vid passerande av olycksplats och den hastigheten är totalt sifferlös. Om någon kliver ut framför din bil så ska du kunna stanna – det är en bra riktlinje. Vi är ju många som under körskoleutbildningen blivit matade med frasen ”kommer boll, kommer barn”  och det är samma sorts beredskap du som fordonsförare ska ha när du passerar en olycksplats eller ett vägarbete.

Återigen – ett enormt tack till alla er som har hjälpt till att sprida vidare mitt förmodligen viktigaste inlägg någonsin.

På återseende.