Det här med att skära och släcka samtidigt

Bloggen ber om ursäkt för lite tystnad men Bloggen har varit fullt upptagen. Med bloggiga saker faktiskt. Jag har hängt hos en vid det här laget bekant nordvästskånsk räddningstjänst i två dagar och har fotat, druckit massor av kaffe, fotat lite till och ätit gott. Och frusit, men det där är ju standard. Men mer om det framöver, jag var med på en, än så länge, hemlig övning och misstänker att det är spöstraff på att avslöja detaljer innan alla grupper genomfört övningen.

Frös gjorde jag ju däremot inte i Hässleholm härförleden. Om ni kikar bakåt några inlägg i bloggen så vet ni att det brann rejält i en halv dag. Det var räddningstjänsten själva som fått nys om en fastighet som skulle rivas och istället valde man att tända fyr för att stationens brandmän skulle få öva. Det var flera olika insatser och en hel del av dessa var inriktade på att kontrollera brandförloppet med hjälp av skärsläckare – det där finurliga verktyget som med högtryck skär igenom exempelvis väggar eller tak.

 

Idag ska ni mestadels få se bilder på själva släckningsarbetet och hur brandmännen med skärsläckarens hjälp angriper en vindsbrand från olika håll. Det verkar som om även fotografen har hamnat på bild, som ni kan se så verkar fotografen väldigt imponerad över detta…

 

Tack Johan T för bilden.
Tack Johan T för bilden.

 

Först stod det alltså ett hus på platsen och några timmar efter lunch den här dagen så var det mest förvridna byggnadsrester och lite rök som kvarstod och nu är det mest ett gäng foton som visar på hur det såg ut innan övningsledarna Christian och Daniel destruerade hela bygget.

 

dsc_2666

 

dsc_2733

 

dsc_2992

 

dsc_2582

 

dsc_2806

 

dsc_2833

 

dsc_2819

 

dsc_2866

 

dsc_2843

 

dsc_2878

 

dsc_2891

 

dsc_2619

 

dsc_2798

 

dsc_2508

 

dsc_3012

 

dsc_2780

 

dsc_2797

 

dsc_3070

 

dsc_3073

 

dsc_3015

 

dsc_3034

 

dsc_2970

 

dsc_2912

 

dsc_2899

 

dsc_2903

 

dsc_3035

 

dsc_3067

 

dsc_3042

 

Det var en häftig upplevelse i sig att kunna fota processen och jag, som tycker eld är relativt jefligt skitläskigt, insåg att rök, i all motsägelsefullhet, faktiskt kan vara ganska så vackert i de formationer som bildas beroende på om det får brinna ifred eller tvingas retirera och ändra färg eftersom någon öser på släckmedel.

Det kommer ännu en omgång bilder från övningen i nästa inlägg.

På återseende.