Historien om Kränkt

Eller, hon heter ju inte egentligen Kränkt/LättKränkt/VäldigtLättKränkt. Hon heter Lakrits. Eftersom hon är svart. Ni vet hur det är att försöka komma på namn…

Hon har bott hos mig, ihop med sin polare Müsli – se länk här – i drygt ett år. Müsli är en fotomodell av rang, ställer alltid upp (nästan i alla fall) och är generellt en stabil äldre kattherre som inte bekymrar sig om oviktiga saker som höga ljud, plötsliga rörelser eller liknande.

Lakrits har dock varit helt tvärtom. När hon flyttade hit klättrade hon förvisso direkt upp i mitt knä men om jag andades så flög hon skräckslaget iväg och om jag, Gud förbjude, nös eller hostade så fick jag i princip skrapa ner en skräckslagen och sur katt från innertaket.

Idag är hon dock en helt annan katt som alltid ska vara nära och kelas med. Då dreglar hon stora pölar och hon har sina utvalda favoritmänniskor som hon hämningslöst dyrkar.

Men Lakrits är fortfarande väldigt mycket sin egen. Hon ställer  inte upp på saker hur som helst och det där med kameror har hon skytt som pesten. Visst fick jag fjäska idag när hon lagt sig i min säng för att sova, men hon sprang inte iväg med sin vanliga kränkta min utan suckade mest och försökte antyda att jag kanske skulle upphöra med att trycka upp ett 35-millimetersobjektiv i morrhåren på henne.

Lakrits är också extremt lättkränkt och har alltså övat in en min som visar detta och är i det närmaste att betrakta som professionell i detta avseende. Jag är bara tacksam att hon inte verkar vara långsint.

Fotomässigt är nackdelen med kattskrället att hon är svart. Svarta djur är generellt svårare att plåta men jag gör så gott jag kan. Det är ju inte så att Lakrits är den typ av katt man kan släpa in i en studio med perfekt ljussättning – då hade hon troligen varit kränkt resten av sitt liv.

Ljuset i bilden är enbart naturligt från fönstret i mitt sovrum, kameran är en Nikon D7000 med ett Nikon 35 mm. ISO 640, 1/160 sekund och f/1.8.

 

dsc_8965

 

dsc_8969

 

dsc_8974

 

dsc_8980

 

dsc_8981

 

dsc_8982

 

dsc_8986

 

dsc_8988

 

dsc_8991

 

dsc_9004

 

dsc_9015

 

dsc_8953

 

dsc_8960

 

dsc_8961

 

 

På återseende.