Okej, nu tänker jag skryta lite

Den här bloggen har ju varit fylld av räddningstjänstiga bilder ett bra tag nu och det dyker säkert upp sådant i framtiden också även om inget är inplanerat den närmaste tiden.

Bloggfotografen medverkar ju dock, som jag nämnt någon gång förut, i branschtidningen Swedish Firefighters vars senaste nummer, tillika årets sista, nu har kommit ut. Jag har två bidrag med: en sammanfattning av själva Projekt Räddningstjänst – min presentation av deltidskårens vardag, som avslutades i maj, samt den text jag skrev i slutet av sommaren som handlar om knäppskallar i trafiken (klicka här för länk till det inlägget).

Det är extremt roligt (och en rejäl kick) att se sina bilder i skarpt färgtryck på härligt glansigt papper. Jag är ju mest van att se bilderna digitalt såklart men kan nu på ett annat vis sitta och detaljstudera fotona, och faktiskt tycka att de är riktigt bra. Och det där är en riktigt angenäm känsla, att vara stolt och nöjd med något som man själv producerat.

Dessutom finns det en litet mått av nervositet eftersom jag vet att tidningen når ut till många och att det huvudsakligen är brandmän och andra med koppling till blåljusverksamheten som läser mina texter och tittar på bilderna- visserligen har jag snappat upp ett och annat korn av brandkårskunskap men är ju egentligen bara en glatt fotograferande lekman som har lyckats lära sig vissa branschspecifika fackuttryck.

Jag tänkte i dag dela med mig av hur det senaste numret av SFF ser ut.  För att jag är sjukt stolt över hur mina artiklar ser ut. Och för att jag vill skryta lite – för just detta ändamålet har jag låst in Jantespöket i garderoben.

 

Har du koll på brandsäkerheten i ditt hem?
Har du koll på brandsäkerheten i ditt hem?

 

Bilder från mina åtta månader med (i huvudsakligen) Räddningstjänsten i Osby kommun.
Bilder från mina åtta månader med (i huvudsakligen) Räddningstjänsten i Osby kommun.

 

Rökdykarnärbild med Brian närmast kameran.
Rökdykarnärbild med Brian närmast kameran.

 

En av mina stora favoritbilder: Daniel i Lönsboda är pumpskötare under en kall rökövning i våras.
En av mina stora favoritbilder: Daniel i Lönsboda är pumpskötare under en kall rökövning i våras.

 

Kemövning, vattenövning och CAFS i Revinge - året har bjudit på stor variation.
Kemövning, vattenövning och CAFS i Revinge – året har bjudit på stor variation.

 

Vad f-n är det ni inte begriper? Det undrade jag efter att var med räddningstjänsten på en större trafikolycka i Hässleholm.
Vad f-n är det ni inte begriper?
Det undrade jag efter att jag var med räddningstjänsten på en större trafikolycka i Hässleholm.

 

Faktiskt är det så att jag har fått fortsatt förtroende att under 2017 producera material för Swedish Firefighters – och det äör jag väldigt glad för.

På återseende.