Vad gör man med alla dessa bilder?

Framkalla och rama in?

Göra julkort?

Publicera på sociala medier?

Vara med i fototävlingar?

Spara på dator och glömma bort?

 

Jag är skyldig till samtliga ovanstående punkter. Förutom fototävlingar dådå – jag är både för lat för att leta upp tävlingar och jag tycker att alla andras bilder är mycket bättre än mina egna.

Men oavsett vad man gör med de foton man har skapat så kan jag ge ett tips – sätt dig och titta igenom dina gamla bilder. Det är grym nostalgi – särskilt om man har barn och har glömt hur små de var och vilka hyss de hämningslöst ägnade sig åt.

Men att kika på gamla bilder är värdefullt även av en helt annan orsak: inspiration.

För det går inte att hålla alla passerande fotosituationer i hjärnans minnesbank – där är ju ett minneskort eller liknande helt oslagbart. Så ta lite tid och kolla igenom gamla foton och förhoppningsvis ser du dina bilder med lite nya ögon och blir kanske inspirerad av sådant du gjort förut, men har glömt bort.

En liten tripp nerför minnenas väg, helt enkelt.

Här är ett litet urval av bilder som jag hade glömt bort. Samtliga är fotade med Nikon och jag har använt tre olika modeller: D60, D200 och D7000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På återseende.