Firmly grounded Part I

Trumvirvel!

Fanfar!

Bloggen har premiär idag så har du snittar och skumpa hemma så plocka gärna fram och servera. Bloggen har ju tidigare sysslat med lite fotoprojekt: Eld&Vatten, Projekt Räddningstjänst och Feelings 2016. Och nu är det dags igen.

Alla de tidigare projekten har handlat om människor. Så nu utmanar jag mig själv genom att göra tvärtom. Fokus för nästa projekt, alltså döpt till Firmly Grounded, är: Skor.

Vi använder dem dagligen, såväl inne som ute. Vi har finskor, vardagsskor, inneskor, träningsskor och måste-ha-skor. Variationen är oändlig. Är bilder på skor tråkiga? Kanske, men jag ska göra mitt bästa för att försöka både berätta en historia och få bilden att leva, till och med kanske på ett konstnärligt vis.

Jag har frågat en hög folk om de vill visa sina favoritskor och berätta lite om dem. Först ut i dag är en blommig kreation i storlek 38 och skons ägare säger så här:

Det här är mina dejtingskor från England. Välanvända i storlek 38.

 

ISO 160, 1/125 s. f/2.0

 

Det är få saker de här skorna inte har varit med om. Tillsammans har vi varit på första dejter som inte alls var speciellt trevliga, första dejter som har varit väldigt trevliga. Vi har varit på fester och middagar från Luleå till Malmö. Vi har sprungit fram i regnet och legat och vilat en midsommardag i stugan. Vi har varit på klubb i Uppsala och blivit avsparkade under bordet mer än en gång när det är dags för dans.

Det är bra skor att dricka bubbel i. Det är väldigt bra skor att gå på middag i. Det är extremt bra skor om man ska hångla under ett träd med någon som är mycket längre än sig själv. Men det är inte lika bra att dansa i dem.

Hoppas verkligen att jag och skorna kommer fortsätta ha roligt ihop många somrar till!

 

Imorgon blir det lite sportigare.

På återseende