Firmly Grounded XI

Fluffigt.

Mjukt.

Men ändå med en rå tuffhet som bara ett par svarta 38:or kan leverera.

Hur är det möjligt?

Skoägaren själv har faktiskt en hel berättelse om just de här stövlarna:

Låt mig ta dig tillbaka 15 år i tiden. Jag hade gett mig ut på stan för att hitta mig ett par bekväma vardagsskor. Att hitta bekväma vardagsskor har alltid varit ett projekt eftersom jag är plattfotad som en jäkla anka. Som vanligt så ville jag helst ha ett par nya skor som såg ungefär likadana ut som mina gamla, och som vanligt så blev jag bara mer och mer frustrerad för varje butik jag besökte.

När jag gick genom entrén till den allra sista skobutiken i stan så var det något som fångade min blick direkt. Jag blev pirrig i kroppen och mina steg styrde sig själv mot ett par alldeles fantastiska stövlar som var alldeles för höga och alldeles för fluffiga för att någonsin kunna kallas ”vardagssko”.

700 kr.

Jag hade inte råd med både dessa och de skor jag verkligen behövde eftersom mina gamla inte längre gick att använda vid blött väder utan att klä foten med en plastpåse…det var ungefär så långt det brukade gå innan jag köpte nya skor eftersom jag avskydde hela processen.

 

Nikon D7000. Nikon 35 mm. ISO 640. 1/160 s. f/2.0

 

Jag sliter mig motvilligt från hyllan efter att jag klappat fluffet farväl. Lite längre in i butiken så hittade jag faktiskt ett par alldeles fantastiskt snygga och bekväma vardagsskor som jag bestämde mig för och efter jag betalat och lämnat butiken så kände jag en otrolig saknad efter något jag aldrig haft.

Jag var tvungen. Vi var menade för varandra. Det tog ett halvår innan jag ens kunde gå normalt i mina älskade stövlar och ytterligare ett halvår innan jag ens använde dem på riktigt. Nu fyller jag strax 35 och jag och mina älskade fluffstövlar har haft så otroligt roligt tillsammans och kommer fortsätta med det i många år till.

De är fortfarande de högsta klackar jag äger och en drink för mycket kan betyda skillnaden mellan att sexigt kryssa mellan bord och människor och att mindre sexigt stå på näsan framför den snygga vakten på krogen. Mina fluffstövlar håller mig alltså på mattan. Oftast. De är otroligt opraktiska men de är de bästa skor jag någonsin har ägt och ett praktexempel på att ibland…bara ibland…går lycka att köpas för pengar.

Och Bloggen måste erkänna att 700 pix är ett fantastiskt pris för en så stor dos lycka.

På återseende.