Brand hos inbrottsdrabbat byggföretag

Det brinner i ett virkesförråd som tillhör Ingensta Bygg AB. Personen som larmar berättar att det varit återkommande problem med inbrott i byggnaden och att det förekommit att hemlösa personer har tagit sin tillflykt dit. Det är i nuläget okänt om det finns personer kvar.

Brandmän från Osby, Lönsboda och Hökön larmas – det är alltså dags att återvända till Revinge och MSB:s övningsområde där. Den här gången är det Vinkelcontainern som får agera bygglager och det visar sig till slut att sex personer finns kvar inne i den brinnande byggnaden.

Brandmännen släpar ut docka efter docka. Förutom vid det ena tillfället jag var med och då övningsledarna hade skruvat till övningen lite extra ur klurighetssynpunkt och placerat sig själva som levande markörer inne i branden.

 

Styrkeledaren är på plats före de andra och tömmer en pulversläckare in i byggnaden som en första åtgärd.

 

Ibland, men bara ibland, så får jag känslan av att de inte vill vara med på bild…

 

 

 

 

 

 

De är på plats och ger sig in i branden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en stund hittar brandmännen från Osby någon som inte är en docka.

 

 

 

Efter övningen demonstrerar övningsledaren Pierre lyftteknik.

 

 

Nästa gång blir det bilder från slutövningen där en bil, parkerad i carporten i anslutning till två kedjehus, börjar brinna.

På återseende.