Tung industribrand

De där hässleholmarna gillar räddningstjänstigt hemlighetsmakeri. Ett par gånger om året är det storövning, Övning X. Hemligt, hemligt, hemligt och en smånervös övningsledning som numera oftast har en fotograf med mitt i raden av övningstillfällen och jag måste lova att hålla tyst tills alla grupper slutfört Övning X.

Ni kommer ihåg Grupp 4 i Hässleholm som jämt och ständigt figurerar här i bloggen? Det är dags igen, tillsammans med förstärkning i form av två av stationens deltidsbrandmän samt en styrka från Sösdala. Larmet var ett så kallat nivå 3 (överkurs) vilket innebar att även Kristianstad fanns på plats i form av Johan S. Övriga medverkande var insatsledare Per med röd hjälm, sektorchef i gul hjälm Fredrik, brandmännen Johan, Lasse, Jonatan, Roger L, Fredrik och Roger I från Hässleholm och från Sösdala styrkeledaren Stefan i gul hjälm samt Anders, Mats Christoffer och Cristian. Övningsledningen utgjordes av Daniel, Christian och Tobias.

Den initiala informationen till styrkorna såg ut som följer: Brand i byggnad – industri. Personer kvar inne.

Jag tänker inte ge er så mycket mer info utan istället ska ni få se en hög bilder från en inspirerande vardagskväll där till och med vädret verkade ha missat att jag var ute och rastade kamerorna. Visserligen började det spöregna men inte förrän övningen faktiskt var över.

Och det som slår mig när jag kikar på det gedigna bildmaterialet är hur hårt brandmännen kämpar och sliter för att genomföra insatsen och jag är hyfsat nöjd med att det enda jag behöver släpa omkring på är två kameror…

 

Glada miner på stationen i väntan på att det hemliga, hemliga larmet ska kallas ut.

 

Hässleholm och Kristianstad sida vid sida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övningsledningen antecknar under insatsens gång.

 

 

 

 

The end – den där avslappnade stämningen som plötsligt infinner sig när en övning är avblåst.

 

 

Kuriosa i sammanhanget – det var första gången som gruppen från Sösdala utsattes för den halvgalna bloggfotografen men jag tror faktiskt att de överlevde.

På återseende.