Degerhamns Räddningsdag – del 1

I lördags åkte Bloggen långt iväg. Över en bro till och med.

Anledningen var att jag i våras fick en inbjudan av Degerhamns Brandmannaklubb att ställa ut bilder på deras Räddningsdag på södra Öland. Bloggen är ju liksom inte svårflörtad och svarade ja ganska omgående (nåja, det tog i alla fall någon minut).

Räddningsdagen visade sig vara en ytterst angenäm tillställning med polis, sjöräddning, Hemvärnet, räddningstjänst, ambulans, godisregn, upputsade lastbilar och vanliga vrålåk från det där förr i tiden, samt en massa andra saker. Bloggen är dessutom fortfarande glad för den fantastiska feedback som besökarna kläckte ur sig när de kikade på bilderna jag släpat med ända från nordöstra Skåne. Och de besökande barnen var ytterst fascinerade över mina bilder från de olika skånska räddningstjänsterna och ville gärna diskutera. Skoj!

Bloggen åkte dessutom bandvagn – inte alls särskilt bekvämt faktiskt. Åksjukevarning på den.

Idag blir det en omgång bilder på lastbilar, bilar, brandmansapan Flammy (undrar om det var varmt i den där kostymen), barn, polis och lite annat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag råkade visst fotografera en hel del så det lär bli minst ett inlägg till.

På återseende.