Höstinspiration de luxe

Hösten.

Det är en speciell årstid om man gillar att släpa omkring på kameran. Naturen är som den vackraste och mest färgrika palett som går att uppbringa. Det är gult och grönt. Och rött.

Sa jag rött?

 

I dag fick jag höstfotofeeling. Kamerabatterierna var fulladdade och jag gav mig ut på jakt efter den ultimata höstbilden. Nätet svämmar ju över av bilder på ståtliga svampar, gulnade höstlöv och romantisk höstdimma med motljus, så givetvis ville jag inte vara sämre.

Och det finns verkligen ingen brist på motiv – det är bara att välja och vraka bland skinande bär, regndroppstyngda löv och ljuvt torkade växter som rofyllt vajar i vinden:

 

 

Ljuvligt skinande under oktobermolnens skarpa blick drar detta nypon snart sin sista suck av höstlättnad.

 

Kampen om hösten. Än finns det gröna blad. Vet de att de kommer att vara de eviga förlorarna i kriget om årstidsväxlingarna?

 

Fortfarande i givakt, lite stöttad av en arbetsam liten spindels starka trådar, står denna växt upp mot regnet som hotar att reducera den till en sorglig, vissnad och oigenkännlig spillra av sitt forna jag.

 

Vinden har de senaste dagarna slitit och rivit i grenverket men likt en envis Yggdrasil fortsätter detta livets världsträd att resa sig högt mot skyn, kanske i sin strävan att bevara gudars hemligheter.

 

Det var allt från mig om Hösten.

I alla fall för den här gången.

På återseende.