Inte den skarpaste sågen i verktygslådan

Helgmys, någon?

Med sovmorgon och en lång lat frukost?

Inte för brandmännen från Osby och Lönsboda. Där har lördagsledigheten under några veckors tid varit utbytt mot puls, rök och en hel del svett.

Jag bommade också det där med sovmorgon men i egenskap av fotograf slapp jag utsättas för de andra momenten och det fanns gott om kaffe att tillgå.

Upplägget: att med rökskydd på utföra pulshöjande intervallövningar i form av banka skiten ur ett oskyldigt däck, välta ett annat däck upprepade gånger och dra ett nertyngt däck som bundits fast i en lång (ej vattenfylld) brandslang. Sammanfattningsvis så långt: däckträning är den stora trenden just nu. Kom ihåg var ni läste det först.

Efter ovanstående var det dags att attackera den mystiska dörren för att sedan, när detta nått framgång, stängas in i en brinnande container. Och tro det eller ej, inne i detta varma och rökfyllda utrymme ingick momenten ”Lösa knepigt pussel i form av isärskruvad knepig rörbit” samt ”Använda extremt slö såg för att stycka telefonstolpe”.

Några kom ut med luft kvar, några kom ut utan – alla såg dock lite lätt slitna ut när mask och hjälm åkte av. (Bra jobbat allihop!)

Bäst på hela dagen var, som ni nog fattar, att få vara fotograf. Eller möjligen räddningsledare – dessa personer smutsade nämligen inte ner sina gula jackor och behöll sin puls i mer eller mindre viloläge. Men någon måste ju sköta korvgrillningen också såklart.

 

Så, lite blandade bilder på däckmisshandel och inbrytningsförsök får ni här nedan. Samt en på korvätande hund.