Hästvedabränderna

Det är väl ingen idag som kunnat missa att det brinner i omgivningarna runt Hästveda. Det finns de som har förlorat sina hem, frivilliga har hjälpt till att rädda djur och att försöka släcka. Många samlas och gör vad de kan för att hjälpa till.

Det var smått surrealistiskt att stå i byn och se släckbilar och tankbilar från Hässleholm, Sösdala och Höör köra förbi med blåljusen påslagna, på plats vid området runt Åbuamossen fanns då redan styrkorna från Osby.

Och då börjar det brinna på ett nytt ställe, i Mannarp strax utanför byn, längs med vägen mellan Osby och Hästveda. Brandmännen från Lönsboda och så småningom Höör skickas dit för att försöka få bukt med elden – det brinner alldeles i närheten av ett bostadshus.

Jag var också där för att försöka bidra med det jag kan: dokumentationen. Både brandmän och frivilliga, även lantbrukare med sina maskiner, slet i den extremt ilskna vinden (kolla in den vita snitseln på en av bilderna nedan), och jag är full av beundran. Styrkan från Lönsboda stod där från tidig eftermiddag till sent på kvällen, innan de ansåg att det var okej att lämna.

Jag har inte så mycket mer att berätta, utan jag tycker att bilderna får tala för sig själva.