Soliga räddningstjänstiga bilder

Jag har ju en ”egen” räddningstjänst. Eller – egentligen har sagda räddningstjänst en egen fotograf. Lyllos dem, liksom.

I alla fall: tidigt igår morse var det samling på brandstationen i Osby inför sommarens övning. Det var en, två, flera gäspningar hos olika individer i Grupp 1, det var fralla och det var starkt kaffe.

Sedan dags för organisering av alla fordon och prylar som skulle medtagas till övningsplatsen vid Osbysjön. Det var släckbil, det var tankbil, det var båt, det var motorspruta på släp, det var skogsbrandssläp, det var FIP-bil och det var terränggående bil.

Det var som någon världskändis som överpackat inför en helgweekend i europeisk storstad. Med den skillnaden att Louis Vuittonresväskor saknades.

Men, otroligt nog, var det även strålande solsken.

Övningen gick i korthet ut på att hantera båt och olika slags pumpar, jag har i vanlig ordning dåligkoll på detaljerna eftersom jag mest minglade runt och plåtade, klättrade upp på tankbilen samt åkte båt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

men bilder blev det, håll till godo.