Jäkla katt

Vi vet inte hur gammal hon är eftersom hon är en hittekatt från början, men någonstans runt 10 år är en kvalificerad gissning. Ingen ungdom alltså.

Därför är det närmast ett mirakel att hon för en vecka sedan överlevde en kollision med någon typ av fordon.

Det var dessutom tack vare sociala medier som jag fick veta vad som hänt henne, två snälla kvinnor upptäckte katten liggandes på vägen men när de återvände med bur för att försöka rädda det skadade djuret så hade hon haltat iväg och försvunnit.

Senare på dagen lyckades katten ta sig hem, i eländigt skick, men inte en enda synlig skråma.

Hon kunde dock knappt röra på huvudet och låg i mitt knä medan jag gav henne vatten i en dosspruta. Men i övrigt verkade hon inte ha ont någon annanstans.

Sa jag mirakel? Dagen efter var katten piggare och började sedan äta lite tonfisk som jag fjäskade med. Efter ytterligare ett par dagar var hon som vanligt igen och började till och med jaga sin leksaker.

Hur många liv som gick åt den dagen vågar jag inte ens tänka på. Fina, fina katten.