Tyska turister och hybridbrand

Tyska turister trillar i vattnet och en parkerad hybridbil börjar brinna.

Under övningsdagen kastas Osbys och Lönsbodas brandmän in i väldigt olika scenarier, om ni kikat in här på senaste tiden så har ni fått se hur de även har löst en insats med pågående dödligt våld samt en våldsam frontalkrock.

Fyra turister från Tyskland har hyrt två kanoter och begett sig ut på Helge å för att njuta av den nordostskånska naturen. Vid Sibbarps Skans välter plötsligt den ena kanoten och kompisarna lyckas inte dra upp sina vänner ur vattnet, utan ser hur de driver bort med strömmen mot kraftverket.

Efter att ha paddlat in sin kanot till land kontaktar de oroliga turisterna SOS och räddningstjänsten larmas till platsen. De båda turisterna är snart i säkerhet på land där personal från ambulansen möter upp och tar över sjukvården.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hybridbilar blir allt vanligare och utmaningen för räddningstjänsten är stor när det gäller brand i dessa fordon, särskilt med tanke på den oerhört giftiga gas som kan utvecklas i samband med att litiumjonbatterier fattar eld.

När styrkan anländer till det garage som uppringaren visar att den brinnande bilen står i, så står det snart klart för brandmännen att det handlar om ett hybridfordon. När insatsen sedan avslutats hålls en detaljerad genomgång av Anders och Karl-Magnus om det speciella med plugin-hybrider, vad termisk rusning är och hur den farliga gasutvecklingen ska hanteras.