Bli brandman?

Hettan är tryckande och det ångar från vägbanan vid olycksplatsen, där Leksaksgatan möter väg 15 i Osby. En personbil och en lastbil har kolliderat i korsningen – tack och lov verkar det enbart röra sig om materiella skador på båda fordonen. Under arbetet stängs en sträcka av väg 15 av och trafiken leds om, inga fordon släpps förbi förrän räddningsarbetet är avslutat.

Brandmännen i Osby hann inte ens återvända till stationen efter larmet om markbrand vid järnvägsspåret i Killeberg, förrän de kallas ut till trafikolyckan. Luften är så tjock av kvav värme att det nästan går att skära den med kniv och svetten rinner hos samtliga på platsen.

Kom ihåg, när vi andra kan svalka oss på stranden eller vid poolen så finns det alltid ett gäng personer som ständigt är beredda att byta om till varma kläder och hjälpa den som råkat illa ut. Det är faktiskt värt att tänka på.

Vill du också kunna ställa upp och göra en insats? Klicka på länken nedan och ansök innan 31 juli.

Bli brandman