Kampen mot branden fortsätter

Idag har räddningstjänsten arbetat vidare med att försöka släcka branden i hyreshuset i Osby.

Brandmännen har bland annat kämpat med att rensa bort takpannor för att komma åt elden som fortfarande lever i byggnadens konstruktion och till slut bestämdes att delar av översta våningen skulle rivas med hjälp av en gripkloförsedd kranbil. Samtidigt som kranföraren rensade undan så släckte brandmännen från både marken och från hävarens korg och samma kamp fortsätter nu under kvällen.

Man behöver vara på plats för att på riktigt förstå vilken hjälteinsats brandmännen gör, det är tungt slit i många timmar för att besegra elden och samtidigt ligger den stickande röken som en irriterande filt över området.

Husets tio lägenheter är samtliga obeboeliga, vissa av brand och andra av vattenpåverkan och det handlar om en totalskada. Som framgick redan igår så skadades ingen person fysiskt i branden och de boende har fått hjälp med tillfällig logi.