Ny bok i cirkeln

anglarnas-sorgNästa titel till diskussion är alltså Änglarnas sorg av islänningen Jón Kalman Stefánsson, nyligen nominerad till Nordiska rådets litteratupris 2015 för en ny roman, Fiskarna har inga fötter. Den kommer ut i mars på Weyler förlag.  Änglarnas sorg är andra delen i en trilogi och fristående fortsättning på Himmel och helvete.  Tredje delen heter Människohjärtat. Nägra cirkelmedlemmar har redan konstaterat att man har stor glädje av att läsa Himmel och helvete först. Så, den som hinner rekommenderas att göra det. Det är inte första gången jag inser att det där med ”fristående fortsättning” ska tas med en nypa salt. I mars kommer en storpocket med hela trilogin om Pojken och det har också talats om att den filmatiseras. För ett par år sedan läste vi en annan roman av Jón Kalman Stefánsson i läsecirkeln, Sommarljus och sen kommer natten. Den blev vi mycket förtjusta i. Därför tvekade vi inte att – på begäran – läsa en, eller kanske två romaner till av Jón Kalman Stefánsson som redan fått flera litterära priser.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier