Nästa cirkelbok

en-av-oss-soverDen 15 april diskuteras En av oss sover av den danska författaren Josefine Klougart i IRL – cirkeln. 2013 nominerades den till Nordiska rådets litteraturpris. Hon föddes 1985 och har gått Köpenhamns författarskola. Just nu är hon en av Danmarks största författar. En av oss sover är det först av hennes romaner som översatts till svenska.

Jón Kalman Stefánsson skildes vi med saknad ifrån förra onsdagen i IRL-cirkeln. För en enda gångs skull var alla överens. Det lyriska språket hade inte gått någon förbi. Och hur många sätt finns det egentligen att skildra snöstorm på? Och alla havets skiftningar; det grymma havet som tar och ger. Man sliter och släpar för att få ihop föda till familjen och kor och får. När barnen börjar skolan får man ro iväg till en grannö och ta hem dem i veckosluten. Det är ett kärvt släkte som bebor de här öarna. Det talas inte en massa i onödan. Det talas helst inte alls. Man lever sig in i deras vardagliga liv som innehåller en hel massa dramatik. Minst tre generationer lever samman i gården. De äldsta och de yngsta tyr sig till varandra och kan hjälpa till med enklare sysslor.

 

 

 

 

 

 

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier