Fjärde namnet klart!

karlekentill_inb_lowNu står det klart att den fjärde författaren på Bokens dag lördagen den 24 oktober blir Helena von Zweigbergk. Eller om det är sångerskan i Roxette Marie Fredriksson? Eller kanske är det så att det är båda två. ”Jag vill bara säga som det är. Inget tjafs. Bara enkelt rakt på som det har varit.” Så presenterade Marie Fredriksson sin bokidé för Helena von Zweigbergk, står det på Piratförlagets hemsida. Hon berättar om sin uppväxt på den skånska landsbygden, sorgen efter systern, världskarriären med Roxette, diagnosen hjärntumör 2002 – och återkomsten till scenen 2008, det året hon fyllde 50. Marie Fredriksson, som föddes i Össjö, bor numera i Djursholm. Efter pensioneringen tror hon att hon bor i Spanien där familjen har ett hus. Marie Fredriksson älskar värme och avskyr vinter, kyla, snö och halka. Vid sidan om sången och låtskrivandet ritar och målar hon – men en sak i taget.  Favoritkonstnären är Helene Schjerfbeck.

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier