PO Enquist – priset 2015

den-vita-staden.jpgEnligt Sveriges Radio Kulturnytt tillfaller årets PO Enquistpris Karolina Ramqvist. Hon får priset för sin nya roman ”Den vita staden”, som enligt juryn är ”ett porträtt av en ung kvinna som gestaltas kristallklart och obönhörligt. En berättelse om utsatthet, och beroende, fritt från sentimentalitet och moralism.” Priset instiftades till PO Enquists 70 – årsdag 2004.  Så trevligt att Karolina Ramqvist kommer till Bokens Dag i Hässleholm lördagen den 24 oktober! Och att hon medverkar redan vid brunchen!

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier