Läsecirkel våren 2016

Programmet för vårens läsecirkel är klart!

dykungens-dotterJulläsning: Timme noll av Lotta Lundberg. Hon fick Sveriges Radios Romanpris 2015 för denna roman om tre kvinnoöden vid olika tider men med vissa beröringspunkter. Romanen tillägnas Cordelia Edvardson som en också finner spår av i själva handlingen.

27 januari diskuteras även Dykungens dotter av Birgitta Trotzig. Denna klassiker har kommit ut i en läcker pocketutgåva med förord av Ebba Witt – Brattström.

24 februari diskuterar vi Stoner av John Williams

23 mars Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. På begäran!

20 april  Tjärdalen av Sara Lidman också i fin ny pocketutgåva med förord av Stefan Lindberg

Vi träffas onsdagar klockan 17  i Gröna rummet på Stadsbiblioteket i Hässleholm

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier