Påskläsning med förhinder

Inför påsken vid havet packade jag först av allt ner ett antal trevliga böcker som jag sett fram emot att läsa; den  mycket omtalade Elena Ferrantes neapoletanska roman, Min fantastiska väninna. Jag hade läst min-fantastiska-vaninnaprologen och fick en bestämd känsla av att det var en bok i min smak. Och så är det ju lite spännande att ingen vet vem författaren Elena Ferrante egentligen är. Från biblioteket hade jag hämtat En Gud i spillror av Kate Atkinson och Natt för gott av Jenny Erpenbeck. Tre nya fantastiska böcker, alltså. För ordningens skull lade jag till Livrädd av Sharon Bolton för att få med lite påskekrim. Det rörde sig ju faktiskt om fyra och en halv dag. Vad jag inte hade räknat med riktigt var SOLEN. Den kom på påskaftonen och all verksamhet avstannade och alla gick ut. Äggen målades ute till och med. Min planerade läsning gick om intet. Istället kom det att röra sig om Pelles nya kläder, Trulsa hos mormor, Alfons Åberg, Lilla spöket Laban och en del annat i den stilen. Pelles nya kläder fick repriseras på en gång. (Där blev jag lite förvånad!) Tio sidor Erpenbeck blev det. Men – solen! Och de små barnbarnen som fladdrade som sorglösa fjärilar i solskenet; byggde snäckslott på stranden och spred kogödsel på blomplantorna. Läsa romaner kan en en ju göra någon annan gång, typ.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier