Bokens dag, forts.

springflodenArbetet med Bokens dag i Hässleholm den 22 oktober fortskrider. Några författare är bokade och många andra är tillfrågade. Temat för Novelltävlingen är fastställt. Det blir Fan – fiction. Och vad är nu det då undrar någon? Kort sagt så handlar det om amatörer som spinner vidare på något tema som de gillar eller berättar vidare på en fiktiv persons historia. Detta sker oftast utan att de ursprungliga upphovsmännen tillfrågas. Termen föddes på 1960 – talet. Läs vidare på Wikipedia HÄR. Vill en fördjupa sig i fanfiction så finns boken Författande fans av Christina Olin – Scheller och Patrik Wikström. Ganska kul företeelse, egentligen. Borde kunna locka ungdomar att båda läsa och skriva. Vilka författare har lovat att komma då? Nina Björk är aktuell med en ny bok om Rosa Luxemburg, Drömmen om det röda, som kommer ut i september. Hon har lovat att komma. Cilla och Rolf Börjlind är aktuella med den ovanligt bra svenska dramathrillern i tio avsnitt som just nu går i SVT. De har skrivit både roman och manus.  Ja, och så kommer förstås den ständigt lika aktuelle Björn Ranelid. Förhoppningsvis kommer snart ytterligare två spännande författare att tacka ja.

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier