Bok – och biblioteksmässan 2016. Torsdag 22/9

förlorad morgonNu är programmet släppt för årets bok -och biblioteksmässa. Mässan börjar torsdagen den 22 september. Torsdagens program kan du se HÄR. Mitt eget program för torsdagen skulle se ut så här: Kl 10 Den obekväme journalisten . Litteraturprofessorerna Ingrid Elam och Johan Svedjedahl diskuterar journalisten och författaren C L J Almqvist. Därefter raskt över till nästa sal kl 11 och Arvet efter Erasmus. Poeten och essäisten Nina Burton samtalar med Stefan Eklund, chefredaktör på Borås tidning om Erasmus av Rotterdam och andra kulturpersonligheter under renässansen och vilken roll litteraturen spelade under den här tiden. Kl 12 diskuterar bland andra radiopsykologen Allan Linnér och kulturskribenten Annina Rabe Gör litteraturen oss mer empatiska?  Nästa program börjar kl 13. (Vem behöver lunch?) Det har titeln En rumänsk Ulysses. Litteraturkritikern Ingrid Elam talar med den rumänska författaren Gabriela Adamesteanu om hennes 550 – sidiga roman Förlorad morgon från 1984. Tre översättare har arbetat med den svenska versionen! Sedan blir det att rusa iväg till nästa programpunkt som är en riktig höjdare: Livet, konsten och kärleken enligt Patti Smith. K G Hammar och Patti Smith samtalar kl 14. Kaffepaus. Kl 16 är det dags för en annan favorit, nämligen Steve Sem – Sandberg. Störst av allt är kärleken är rubriken på programmet där Sem – Sandberg och litteraturkritikern Ingrid Elam talar om Sem – Sandbergs senaste bok, Stormen.

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier