Vi läser 2016:4

Vi läserNytt nummer av litteraturtidskriften Vi läser; innehållande en stor intervju med författaren Thérese Bohman som är aktuell med sin tredje roman, Aftonland, i höst. De två tidigare Den drunknade, 2010, och Den andra kvinnan tyckte jag om, mest den första. Här finns också ett reportage om Barcelona och  en artikel om filmatiseringen av Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken. ”Är du nöjd är du död” säger Margaret Drabble draperad på diwanen. Hennes The Millstone kommer i ny utgåva 2016. Den sydafrikanske författaren Deon Meyer ger sin syn på  politiken som utövas i landet. Tretton timmar är titeln på en av hans romaner. Den har jag läst och jag blev glatt överraskad. På Meyers hemsida kan en se bilder av de miljöer där hans karaktärer rör sig. Bra initiativ, tycker jag.

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier