Boktitelpoesi

boktitelpoesi”Boktitelpoesi är en bok för alla som vill vara med och rädda den tryckta pappersboken” står det på sidan två i Boktitelpoesi av Ruben Engzell och Susanna Svedjeholm, författare och fotografer. Själva idén kom från Rubens bror. På nätet fann de endast ett fåtal boktiteldikter så de började utforska sina egna och vännernas bokhyllor och gick på bibliotek och loppisar. De arrangerade fina bilder kring boktiteldikterna och fotograferade och så kom boken Boktitelpoesi till. Jag har träffat på något liknande tidigare på litteraturbloggar och det är ganska kul att botanisera i egna eller andras hyllor och lägga ihop tre boktitlar och få ihop en mer eller mindre poetisk dikt. Bokryggshaiku kallades det i bloggosfären och då skulle en  iaktta haikumönstret 5, 7, 5 stavelser. Det är betydligt lättare att bara välja titlar. Några exempel på boktitelpoesi kommer här: Den tjugotredje dikten/ Kommer snart in på spår fyra/ Slutet tillhör dig. – Poeten/ Försvunnen/ Det ska vi fira. – Gunillas man försvann/ Från min veranda/ Och sedan kom hösten. –  Stjärntecknen berättar/ Var femte invånare är en häst./ Resten får du ta reda på själv. – Nu ska ni få höra./ En smörgåsätares bekännelser. / Guppy till kvällsmat.

dikt

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier