Kommer – kommer ej?

bob-dylansara-daniusFör ca tio år sedan hade jag Bob Dylan högst uppe på förslagslistan till Nobelpriset i litteratur. I år tyckte jag absolut att kanadensiskan Margaret Atwood eller kenyanen Ngugi wa Thiongo skulle få det. Dylan var jag lika oförberedd på som de flesta andra. Men när jag hör Akademiens ständiga sekreterare, Sara Danius, lugnt och sakligt förklara hur de aderton resonerat börjar jag tycka att det inte var så dumt ändå. Det är poeten Bob Dylan som fått priset. Så rotade jag fram en skiva ur gömmorna och lyssnade och minsann hittade jag den experimentella romanen Tarantula också. Nu är den stora frågan: Kommer han eller kommer han inte?  Men först kan en ju undra: Tänker han svara eller är han så arrogant att han ger katten i det? Sara Danius har sökt honom flera gånger, men han är visst mitt uppe i en stor turné. Men – vadå, ett telefonsamtal hinner han väl med!  Vanlig enkel hövlighet kräver väl att en säger tack så mycket när en fått Nobelpriset i litteratur.  Eller blev han avskräckt 2000 när han fick Polarpriset?

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier