Imorgon är det dags

bokens-dagSå är det då äntligen dags för Bokens dag i Hässleholm 2016. Portarna slås upp 10.30 för dem som tänker vara med på brunchen. Alla som har köpt biljett till denna har också fått Novellixhäftet Lappin och Lappinova av lappinVirginia Woolf och förhoppningsvis hunnit läsa den. Vi kommer att få höra Maria Ehrenberg, som är regionbibliotekarie i Halland och är uppväxt i Hästveda, diskutera Woolf med Immi Lundin, litteraturvetare och kulturjournalist från Lund. Naturligtvis har alla som vill möjlighet att delta i samtalet. Därefter får vi ta oss upp till Röda salongen. Ca 12. 10 är det dags för Nina Björk att presentera sin nya bok Drömmen om det röda – Rosa Luxemburg, socialism, språk och kärlek. Elisabeth Åsbrink talar om sin senaste bok, 1947, innan det är dags för Björn Ranelid att hylla det fria ordet med anledning av att Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år. 13.25 ca – 13.50 blir det paus med möjligheter till kaffedrickning, bokköp och signering. Efter pausen är det dags för Cilla och Rolf Börjlind, som bl. a.  har skrivit en rad deckare om det omaka paret Rönning/Stilton som en kunde bekanta sig med i TV – serien Springfloden. Deras nya bok har titeln Sov du lilla videung. Sist ut av författarna är Karin Hjulström, journalist, programledare och författare. Hennes senaste roman i serien om den unga journalisten Frida Fors har titeln Kärlek sökes. Som avslutning på dagen blir det bokutlottning, vilket brukar vara ett mycket uppskattat inslag. Hässleholms bokhandel finns med under hela dagen så det finns gott om tid att köpa böcker och få dem signerade.

 

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier