Vi är alla helt utom oss

vi-ar-alla-helt-utom-oss_planoIgår kväll diskuterades Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler i läsecirkeln. Vågorna gick höga och meningarna gick mycket isär på sina ställen. Men vi var överens om att boken behövde bli läst och diskuterad. Och vi var överens om att vi kanske inte läst boken om vi inte skulle ha diskuterat den i cirkeln.  Författaren är tidigare känd för Jane Austen – klubben som också låg till grund för  en uppmärksammad film.  Vi är alla helt utom oss är en bok med ett budskap som författaren lägger in på ett smart sätt. Boken rör sig mellan flera tidsplan. Det är en roman om vuxenblivande, om relationerna mellan föräldrar och barn, om utvecklingspsykologi och relationerna mellan syskon. Tidsmarkörerna och de litterära referenserna är många. Språket är ungdomligt vårdslöst på ett sätt som emellanåt kan kännas sökt.  Det finns en hel del roliga och snärtiga formuleringar och humor är ingen bristvara i romanen.  Mycket mer kan inte sägas om den här romanen utan att man gör sig skyldig till spoilers. Vi är alla helt utom oss har skaffat författaren många litterära priser och den har även varit nominerad till det prestigefyllda Booker – priset.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier