Augustpriset och nästa bok i läsecirkeln

fullsizerenderHelt rätt böcker vann Augustpriset i skönlitterära och fackboksklasserna. Lina Wolffs bok De polyglotta älskarna lyste klart redan ifrån början. Mycket originell berättelse. Nina Burton är en fantastisk essäist och nu fick hon äntligen priset för sin Gutenbergsgalaxens nova. Väldigt rätt. Har inte läst boken ännu, men hoppas på tomten… Vidare har vi en läsecirkelträff kvar. Den 14 december diskuterar vi – på en av deltagarnas begäran – På Chesil Beach av Ian McEwan.  Som vanligt håller vi till i Gröna rummet på Stadsbiblioteket en trappa upp. Julläsningen är bestämd sedan länge. Det blir Kriget har inget kvinnligt ansikte av förra årets nobelpristagare i litteratur,  Svetlana Aleksijevitj. Den kommer vi att diskutera onsdagen den 25 januari. Just nu känns det som om det är dags för lite julberättelser. Har börjat leta lite.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier