Ojojoj!

din-stund-pa-jordenVilken debatt det blev om På Chesil Beach av Ian McEwan! Är den trovärdig rent psykologiskt? Är den humoristisk? Hur väl skildras början av 1960 – talet? Vad ville författaren ha sagt? Sällan har åsikterna gått isär så mycket. Det alla var överens om var att McEwans språkbehandling är mästerlig. Flera tyckte i likhet med mig att hans skildring av musikaliska upplevelser är enastående. Ofta känner en ju mycket när en lyssnar till musik, men hur många kan beskriva de känslorna? Fjorton personer plus vår distansstuderande i Kalifornien uttryckte sina bestämda åsikter. Det var ett liv och ett kiv, så att säga. Nästa termin börjar onsdagen den 25/1. Då diskuterar vi Kriget har inget kvinnligt ansikte av nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj . Hennes intervjuer med kvinnor som upplevt kriget  bildar en speciell kör av röster som inte hörts så mycket av tidigare. Enskilda livsberättelser drabbar på ett speciellt sätt. 22 februari diskuterar vi Begravd jätte av Kazuo Ishiguro. 29/3 är det dags för Gilead av Marilynne Robinson. Catrin Ormestad gjorde en stark debut med släktromanen Det nionde brevet. Den diskuteras den 26/4. Vårterminen avslutar vi den 17 maj med Din stund på jorden av Vilhelm Moberg. Den kommer ut i pocket i februari.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier