Några vårböcker

Om en är intresserad av vilka böcker som kommer ut under våren så finns Vårens böcker 2017 utgiven av Svensk bokhandel. Den finns att läsa/låna på biblioteket. Det kommer ut en sådan katalog över utgivningen på hösten också. Numera finns en sommarkatalog dessutom. I vårens katalog har jag hittat en hel del. Ju mer en ägnar sig åt katalogen desto mera hittar en. Sara Stridsberg efterträdde Gunnel Vallquist på stol nr 13 i december 2016. I april kommer hennes nya bok som faktiskt består av tre pjäser, Nelly Sachs kommer aldrig fram till havet. Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout (tidigare känd för Olive Kitteridge) handlar bl. a. om en mor/dotterrelation och kommer också ut i april. Theodor Kallifatides memoar,  Ännu ett liv, handlar om hur han bestämmer sig för att slopa sin skrivarlya och sluta skriva. Den mycket omtalade Vegetarianen av Han Kang köar jag redan för på biblioteket. Den ska komma ut under januari och handlar om en stillsam kvinna i Sydkorea som plötsligt gör uppror. Var hemlig och gläds: vandringar i William Butler Yeats poetiska världar är titeln på Carl – Johan Malmbergs bok om den irländske poeten Yeats.  Jag vet inte vad som händer är titeln på Anna Norlins bok som kommer i mars Den handlar om Maria och hennes mamma som håller på att bli dement.  Brev till min dotter innehåller en rad kända mödrars brev till sina döttrar. Utk. mars. Det var länge sedan det kom en ny roman av Graham Swift, men i mars kommer Mödrarnas söndag som sägs vara en bok för alla dem som älskat Försoning (Ian McEwan) och Stoner (John Williams)

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier