Så bra!

Nu har jag läst två väldigt bra böcker på raken. Ingen utav dem gick att släppa förrän de var slut. Och båda två fortsätter sitt liv i mitt huvud. De är helt olika varandra på alla sätt och tilldrar sig i olika världsdelar. Den ena romanen är skriven av en man, 53 år; den andra av en kvinna 47. Geir Gulliksen, Norge,  har skrivit Berättelse om ett äktenskap och Han Kang, Sydkorea, Vegetarianen. Gulliksen synar kärleken mellan Jon och Timmy i sömmarna. De anser sig ha ett alldeles speciellt äktenskap till skillnad från alla andra. De berättar allt för varandra. Jon är hemmaman och fullständigt nöjd med det. Allra tryggast är han när Timmy är hemma och i samma rum. Det är svårt med maktbalansen i äktenskapet. Timmy vet vart hon vill och arbetar målmedvetet på det. Jon lever genom henne. Vegetarianen handlar om en stillsam alldaglig kvinna som från den ena dagen till den andra bestämmer sig för att bli vegetarian. Hennes osympatiske man är djupt ogillande liksom hela familjen i övrigt. Kvinnan blir en skugga av sig själv till kropp och själ. Romanen är indelad i tre delar där mannen, svågern och systern berättar. Kvinnans tankar vet en inget om. Vegetarian är en suggestiv berättelse som fångar läsaren från första meningen.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier