Bokrean

Just när en är fullt upptagen med vårens nya böcker kommer bokrean. Onsdagen den 22/2 är det dags. Jag har kikat runt lite och hittat en hel del intressanta titlar. Till exempel Bodil Malmstens sista diktsamling, Det här är hjärtat. Alex Schulmans roman om relationen till den alltmer alkoholiserade modern, Glöm mig, kan en inhandla till priset av en femtiolapp. Om en nu inte vill trängas med alla andra i bibliotekets reservationskö, förstås.  Århundradets kärlekskrig av Ebba Witt – Brattström finns redan med på rean liksom Karin Johannissons sista bok, Den sårade divan. Om Sigrid Hjertén, Nelly Sachs och Agnes von Krusenstierna.  Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson kan nog kallas en modern klassiker vid det här laget. Charlotte Brontës mindre kända roman Villette är absolut värd 69 kr liksom Ett eget rum av Virginia Woolf och En handfull stoft av Evelyn Waugh. Roy Jacobsens underbara roman från den nordnorska övärlden, De osynliga; del 1 och 2 av Elena Ferrantes romanserie om väninnorna Lila och Elena är några andra fynd.  Massor av deckare och thrillers finns det, förstås. Galveston  av Nic Pizzolatto tyckte jag var en annorlunda thriller. Kvinnan på tåget av Paula Hawkins också. En sån som du av Gillian Flynn är en kuslig kortroman.  Fackböckerna ses över vid senare tillfälle.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier