Bokevent i närområdet

KIVIKS KAPELL sommaren 2017

Bokcafé
* Läs på plats – tidningar och böcker
* Dagens novell läses varje öppetdag
* Låna böcker
* Prata om böcker
* Kaffe
* Författarsamtal kl 17:
27/6 Olle Petersson
3/7 Lina Wulff
10/7 Martin Lind
25/7 Bo Stenfeldt
1/8 kl 17 Cilla Naumann
7/8 Tommy Gustafsson
14/8 Carlhåkan Larsén
Fler samtal kan komma att bokas!

Öppet:
-22 juni Torsdag-fredag kl 15-17 (dagens novell läses kl 16)
26 juni-1 september Måndag-fredag kl 15-18 (dagens novell/författarsamtal kl 17)
1 september-29 september Torsdag-fredag kl 15-17 (dagens novell läses kl 16)

BORRBY BOKDAG  Lördag 22 juli

Kom och träffa författarna Thomas Millroth, Linda Boström Knausgård, Anita Goldman, Agnes Lidbeck, Johan Sundeen och Johan Hakelius och hör dem prata om sina nya böcker.

Vi ses på Antikvariat Hundörat, Köpmangatan 8 i Borrby:
11-12 Thomas Millroth om ”Elisabet Hermodsson & jag”
12-13 Lunch Blå Huset, egen bekostnad
13-14 Linda Boström Knausgård om ”Välkommen till Amerika”
14-15 Marianne Goldman om ”Jerusalem & jag”
15-15.30 Kaffe Blå Huset, egen bekostnad
15.30-16.30 Agnes Lidbeck om ”Finna sig”
16.30 – 17.30 Johan Sundeen om ”68-kyrkan: svensk kristen vänsters möten med marxismen”
17.30 – 18.30 Johan Hakelius om ”Viktorianerna & vi”
Pris: 200 kr/heldag, köpes kontant (mot kvitto) på Catrinegården. Öppet fre 14-18, lö + sö 12-16 (eller ring 0702-796 539) – på vägen mellan Borrby och Östra Hoby

SOMMARSCEN MALMÖ I PILDAMMSTEATERN

Åsne Seierstad har som journalist rapporterat från bland annat krigen på Balkan, i Afghanistan och Irak och nått läsare världen över med reportageböcker som Bokhandlaren i Kabul och En av oss. Carsten Jensen är författare och journalist som inte drar sig för att ta ställning, stå upp och säga emot. Han har skrivit flera reseskildringar och med den monumentala romanen Vi, de drunknade tog han plats som en av Nordens främsta prosaister.

Seierstad och Jensen är nu aktuella med reportageboken Två systrar respektive romanen Den första stenen. När Författarscenen nu tillfälligt lämnar Stadsbiblioteket för att gästspela på Sommarscen Malmö i Pildammsteatern möts de båda författarna i ett samtal modererat av kollegan Peter Fröberg Idling om det litterära reportaget, krigets lockelse och om de politiska rörelser som fått fäste i dagens Norden.

 Tisdag 8 augusti, klockan 19.00 På Pildammsteatern

LOUSIANA LITERATURE  24 – 27 augusti 2017 blir i år väldigt internationellt med författare som amerikanerna Chris Kraus och Jenny Ofill, fransmannen Édouard Louis, mexikanen Álvaro Enrigue, kinesiske Yu Hua, kamerunske Imbolo Mbue, Pulitzerpristagaren Colson Whitehead och argentinska Samanta Schweblin. Dessutom finns några av litteraturens största namn på gästlistan: Paul Auster, Siri Hustvedt, Péter Nádas, Zadie Smith, Anne Carson, Laurie Anderson och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevtj.

KRISTIANSTAD BOKFESTIVAL  7 – 9 september

Hit kommer Majgull Axelsson som just kommit ut med romanen Ditt liv är mitt, Marika och Carl – Gustaf Wachtmeister från Wanås som skrivit en bok om konst och kor; sereietecknaren och illustratören Nina Hemmingson; debutanterna Agnes Lidbeck, David Nyman och Anna Arvidsson. Journalisten Johan Joelsson och fotografen Jonatan Jacobson har skrivit en bok om mikronationer. Nya namn tillkommer efter hand.

LITTERATURBRUNCH Hässleholm lördagen den 21/10 kl 12

Litteraturvetarna Maria Ehrenberg och Immi Lundin diskuterar Novellix – novellen De blå silkesstrumporna av Elin Wägner med varandra och publiken

BOKENS DAG i Hässleholm 18/11  13 – 16

Författare: Isabelle Ståhl, debutant aktuell med den utmärkta romanen Just nu är jag här, Torbjörn Flygt, Flyktväg som kommer ut i augusti;  Gunnar Wetterberg  aktuell med Skånes historia. 3 (kommer ut i augusti) och Camilla Läckberg med senaste boken Häxan

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier