Höstläsning

Svensk bokhandels höstboknummer kommer i mitten av juni. Den finns att låna på biblioteket. Det är ju alltid kul att planera sin höstläsning. Jag hittade en hel del redan vid en första läsning. Som vanligt blir september och oktober stora bokmånader. I augusti kommer en ny del i ryske Dimitrij Gluchovskijs serie som börjar med Metro 2033 och fortsätter med 2034. I år kommer 2035. Det här är en apokalyptisk skildring. Världen ligger i ruiner år 2033 och det är bara på en liten rysk metrostation som det finns lite liv. Ersatz förlag. På drift är titeln på konstnären Marianne Lindberg de Geers roman som kommer ut på Brombergs förlag i augusti. I oktober kommer en  biografi över en annan känd och stridbar kvinna, nämligen Det gäller livet: biografi över Gudrun Schymans liv av Johanna Palmström.  Koka björn heter Mikael Niemis nya roman som kommer ut i september på piratförlaget. Jane Gardam som skrev den uppmärksammade romanen En engelsk gentleman kommer ut med del två (av tre), En trogen kvinna, i september. Weyler förlag.  Fiona Bartons debutroman, Änkan, tyckte jag mycket om och nu kommer hennes andra bok, Barnet,  på svenska på Massolit förlag.  Norstedts förlag kommer i september med Margaret Atwoods nya roman, Hjärtat stannar sist. Margaret Atwood är alltid lika efterlängtad. Stanna hos mig är titeln på nigerianska debutanten Ayobami Adebayos roman, som lovprisats av både läsare och kritiker. Den handlar om ett ung gift par som har ett bra äktenskap, men barnlösheten tär. Släkten kräver att mannen ska ta sig en hustru till och då blir det naturligtvis problem.  piratförlaget oktober. Arundhati Roy, indisk författare, som för tjugo år sedan skrev De små tingens gud, återkommer nu med Den yttersta lyckans ministerium. Det är en sällsam roman om kärlek i Kerala  och Kashmir, som kommer ut på Brombergs förlag i september. Det var några hösttitlar, men jag återkommer i frågan.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier