Cirkelböcker och ny radioföljetong

I Nordiska läsecirkeln läser vi nu Emmi Itärantas prisbelönade och mycket uppmärksammade roman, Minnet av vatten. Det är en dystopi. Vatten är en bristvara och vaktas av militär. Temästaren och hans dotter har dock tillgång till en hemlig källa, som det gäller att inte avslöja. Det är stor skillnad på te som bryggts med källvatten och det som tillagats av avsaltat  havsvatten. I den andra läsecirkeln läser vi Binas historia av Maja Lunde. Detta är del ett i författarens planerade klimatkvartett. (Del två kommer att heta Blå och handlar om vatten.) Binas historia är också en dystopi. Den består av tre olika berättelser från olika tider och platser. Utan bin blir det ingen pollinering och i förlängningen går mänskligheten under. Binas historia griper omedelbart tag i sin läsare.

På torsdag 8/3 börjar Pia Johansson läsa Blicken, pilen, filen av danska författaren Dorthe Nors som radioföljetong. Novellsamlingen Kantslag gjorde författaren känd i Sverige för ett par år sedan.

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier