Författarmöten i sikte

Det är alltid lika roligt att möta författare; höra dem berätta om sitt skrivande och ha möjlighet att ställa frågor. Torsdagen den 15 september kan en ta sig till Biblioteket i Bjärnum och för ett möte med författaren Frida Skybäck. Hon är född och uppvuxen i Örkelljunga. Efter gymnasiet flyttade hon till London där hon också träffade sin man. Numera bor familjen i Lund där Frida Skybäck undervisar i språk och historia. Hon debuterade med en historisk roman 2011. Den senaste romanen som kom i år heter Bokhandeln vid Riverside Drive. Författarbesöket i Bjärnum börjar kl. 18.

På lördag den 17 november är det Bokens dag i Hässleholm 13 – 16. Minglet börjar redan 12.30. Fyra författare kommer att tala med Gunilla Wedding från Skånska Dagbladet och Pernilla Ekdahl från Norra Skåne. Anders Roslund är aktuell med nya thrillern Tre timmar och i höst blir det Sverigepremiär för den amerikanska filmatiseringen för hans och Börge Hellströms Tre sekunder. Agnes Lidbeck är aktuell med boken Förlåten, en historia om relationen om två omaka systrar. Våren 2018 kom också diktsamlingen Ur. Hon debuterade med romanen Finna sig 2017. Jonas Hassen Khemiris nya roman, Pappaklausulen, handlar om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Hans mest kända roman är Ett öga rött, debutromanen.  Maja Lundgren är aktuell i höst med Den skenande planeten, en skruvad framtidsberättelse, präglad av humor och berättarglädje. En Pompeji i science fiction-miljö. Maja Lundgren har skrivit ett flertal romaner och har blivit mycket uppmärksammad för Pompeji och Myggor och tigrar.

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier