Elin Wägner Sällskapets nätcirkel v. 15 – 29

Vi läser tillsammans! Välkomna till bokcirkelns första moment v.15-17:
Den nya kvinnan och den moderna storstaden.
Vi läser Norrtullsligan och Pennskaftet. Valfri utgåva. Läs så lite eller mycket du hinner.
Delta genom att lägga dina synpunkter i kommentarfältet under varje moment. Här kan du utbyta åsikter med andra läsare.
 Det kan vara tankar, citat, kopplingar till andra verk, till samtida debatter – det är helt upp till dig. Hur upplever du boken? Vad känns fortfarande aktuellt? Det går också bra att svara på någon annans inlägg. Läs mer på Elin Wägner Sällskapets FB – sida!

Vi har planerat fem tre-veckors-block eller moment: 1) Den nya kvinnan och den moderna staden, 2) Smålandsromanerna, 3) Feminism och pacifism, 4) Det kvinnliga arvet samt 5) Ekofeminism. Varje moment kretsar kring valda romaner, med en kort introduktion. Det går jättebra att knyta an till andra texter av Elin Wägner eller kring samtida texter och debatter – allt från Liv Strömquist till klimatstrejken.

Vilka är vi som håller i den? Vi, det är Elin Wägner Sällskapets ledamöter Peter Forsgren, professor i litteraturvetenskap, och Dagmar Brunow, docent i filmvetenskap, båda vid Linnéuniversitetet (LNU) i Växjö. Läsecirkeln är alltså en samverkan mellan LNU och Elin Wägner Sällskapet. Den riktar sig till alla er som är intresserade av Elin Wägner som kvinnosakskämpe, pacifist och miljöaktivist.

Var hittar ni böckerna? Alla finns på bibliotek, antikvariat eller i bokhandeln. Alla finns även som e-bok (för ca 25 SEK), flera finns som ljudbok, och Norrtullsligan och Pennskaftet finns även som lättläst version. Projekt Runeberg har digitaliserat många av Elin Wägners böcker. De kan du läsa gratis online. Se här: http://runeberg.org/authors/waegner.html

Det kan vara tankar, citat, kopplingar till andra verk, till samtida debatter – det är helt upp till dig. Hur upplever du boken? Vad känns fortfarande aktuellt? Det går också bra att svara på någon annans inlägg. Läs mer på Elin Wägner Sällskapets FB – sida!

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, text och utomhus
Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier