Septemberläsning

För mig som är omåttligt intresserad av Japan är det glädjande att konstatera att Gidlunds förlag ger ut en bok av Monica Braw, japanolog, författare och journalist. Japan och japonismen är titeln. Kadir Meral har skrivit Mullbärsträdet i Aleppo,Hoi förlag. Jag var väldigt förtjust i Biodlaren från Aleppo av Christy Lefteri. Trots att den handlar om krig, flykt och livsfara är den vackert och poetiskt skriven. Jag vet att jag tidigare läst något av Ann Patchett som jag tyckte mycket om. Nu kommer Det holländska huset på Bazar förlag. Det är inte var dag det kommer en roman av Stewe Claeson. Antydningarnas tid är den kryptiska titeln och förlaget är Norstedts. Sara Stridsbergs septemberroman har titeln Hunter i Huskvarna, Bonniers förlag. Katie Kitamura är en amerikansk författare, journalist och konstkritiker. Närheten heter hennes senaste roman på Sekwa förlag. Tove Folkesson, Den stora kyrkan, Bonniers förlag. Tsitsi Dangaremba, En kropp att sörja,Tranan, Dangarembga är författare, filmskapare och människorättsaktivist bosatt i Harare, Zimbabwe, Tranan förlag. Ena halvan av månen är en diktsamling av den kinesiska författaren Yin Lichuan. Tranan förlag. Dolores Reyes, Hon som äter jord, Palabra förlag, är en debutroman som handlar om en tonåring som har en övernaturlig förmåga. Hon hjälper så småningom också polisen och romanen blir lik en kriminalroman

 

Evy Callmer
Namn: Evy Callmer
Presentation: Jag är bibliotekarie med stort intresse för texter av alla slag; böcker, tidningar, tidskrifter, bokbloggar, bruksanvisningar, innehållsdeklarationer m.m. Helst läser jag med penna i handen och stryker under och kommenterar. (Däremot är hundöron bannlysta i mina böcker!)

Sedan några år tillbaka har jag en egen blogg där jag främst skriver om böcker, författare och en och annan film. Bloggen är min personliga anteckningsbok som jag även inbjuder andra att läsa och gärna kommentera. Här hittar du den.

Fakta om läsecirkeln:
Tidningens läsecirkel är öppen för alla som vill vara med. Cirkeln leds av Evy Callmer, som väljer böcker och initierar diskussionsämnen. Alla är välkomna att diskutera böckerna i kommentarsfältet på bloggens inlägg.

Kategorier